آماده سازي رنگ در رنگكاري ساختمان

اگر تصميم داريد رنگ روغني به كار ببريد از باز بودن كامل پنجره‌ها مطمئن شويد؛ چرا كه تينر افزوده شده به رنگ روغن بوي بسيار نامطبوع و ماندگاري دارد. ديوارهاي اتاق‌ها بهتر است با رنگ پلاستيك رنگ شوند، اما اگر بچه كوچكتان از ديوارها به عنوان دفترچه نقاشي استفاده مي‌كند، رنگ روغن گزينه مناسب‌ تري است.

پس از انتخاب نوع، جنس و رنگ دلخواه نوبت به آماده‌ سازي رنگ مي‌شود. رنگ را در يك ظرف جداگانه ريخته و بنا به دستورالعمل آن، آن را روان كنيد. فراموش نكنيد كه رنگ خوب و يكنواخت مخلوط شده باشد، غلظت آن كافي بوده و در هر مرتبه رنگ‌آميزي، جهت حركت قلم مو يا غلتك يكسان باشد؛ نه اينكه يك قلم از بالا به پايين و قلم بعدي از چپ به راست حركت كند. براي پوشش بهتر، يك دست رنگ از يك جهت و دست بعدي عمود بر آن اجرا مي‌شود.

از كجا شروع كنيم؟

يكي از مطالبي كه به تازگي در مورد رنگ كاري ساختمان ترجمه شده از گفته‌هاي دو نقاش و دكوراتور با تجربه به نام‌هاي دانيل هيرش(Danielle Hirsch) و برايان سانتوس (Brian Santos) بوده كه در سايت تبيان قرار داشته و در آن به جزئي‌ترين نكات درباره رنگ‌آميزي قسمت‌هاي مختلف منزل اشاره شده است.

اولين قدم: سقف و سپس ديوارها

بهترين كار در رنگ كاري ساختمان اين است كه كار نقاشي سقف را قبل از رنگ‌آميزي ديوارها انجام دهيد. سانتوس براي اين كار به جاي قلم مو از غلتك رنگ با دسته قابل تنظيم استفاده مي‌كند (كه اكنون در فروشگاه‌هاي رنگ و ابزار ايران نيز موجود است) و دو دست رنگ به سقف مي‌زند كه دست اول در جهت تابش نور منبع اصلي نور اتاق، مانند پنجره و دست دوم عمود بر جهت اين نور است (با قلم مو نيز جهت رنگ‌آميزي بايد به همين صورت باشد). عده‌اي از توليد‌كنندگان رنگ، رنگ سفيد را با تركيبي توليد مي‌كنند كه هنگام نقاشي صورتي يا آبي است؛ اما پس از خشك شدن سفيد مي‌شود. اين رنگ‌ها به خصوص براي نقاشان تازه كار بسيار كارآمد هستند، زيرا به آنها كمك مي‌كنند تا در زمان نقاشي يك سطح سفيد، كاملا از پوشيده شدن تمام سطح از رنگ مطمئن شوند.

به گفته سانتوس اگر سقف منزل شما بافت دارد، حدود 10 تا 15 درصد رنگ بيشتري نياز خواهيد داشت. او پيشنهاد مي‌كند كه براي چنين سقفي از غلطك ابري استفاده كنيد تا پوشش يكنواخت‌ تري داشته باشيد: «به اين ترتيب شما با صرف انرژي كمتر، رنگ بيشتري به سطح مورد‌نظر خواهيد زد.»

دومين قدم: در‌ها چگونه رنگ مي‌شوند؟

هرچند بيشتر معمول است كه قبل از رنگ‌آميزي يك در، آن را از چهارچوب خارج كنند؛ مي‌توان آن را در جاي خود هم رنگ كرد. به اين ترتيب شما مي‌توانيد تمام اطراف آن را يكباره رنگ كنيد و نيازي به نصب مجدد آن هم نخواهد بود. اما قبل از شروع كار بايد دستگيره‌ها و قسمت‌هاي فلزي ديگر مانند ذره‌بين، جاي كليد و.. را از در جدا كنيد و لولاها را با يك ماده مناسب مانند دو- سه لايه چسب ميسكيت (چسبي با پايه آمونياك كه با قلم موي نقاشي روي محل مورد‌نظر ماليده شده، پس از خشك شدن حالت لاستيكي پيدا كرده و مي‌توان آن را پس از اتمام كار به راحتي از محل جدا نمود) بپوشانيد. سپس از يك بتونه و آستري با پايه روغني استفاده كنيد تا رويه اوليه در را كاملا بپوشاند، سپس حداقل دو دست رنگ براق يا نيمه براق به در بزنيد.

قدم سوم: كابينت و مقدمات مهم

هنگام رنگ‌آميزي كابينت «مقدمات كار، بيش از هر چيز اهميت دارد.» ابتدا درها و كشوها و و ابزار يراق‌هاي ديگر داخل كابينت مانند سبدهاي سيمي را بيرون بياوريد و سطح مورد‌نظر را به خوبي تميز كنيد. نوع رنگ آستري كه به كار مي‌بريد به اين بستگي دارد كه جنس كابينت شما از چوب باشد يا لمينت.

اگر كابينت‌ها قبلا رنگ شده باشند، بايد ببينيد كه اين رنگ چه بوده است. اهميت اين نكته در اين است كه اگر رنگ نهايي قبلي داراي پايه روغني بوده، اكنون براي بتونه‌ كاري و آستري آن هم بايد رنگ روغني به كار ببريد.

پس از زدن رنگ آستري مناسب، دو يا سه دست از رنگ مورد‌نظر خود را به سطوح بزنيد تا مطمئن شويد كه رنگ كابينت‌ها در مقابل استفاده هر روزه دوام خواهد يافت. طبعا هرچه تعداد لايه‌هاي رنگ بيشتر باشد، دوام آن هم بيشتر خواهد شد. به گفته هيرش، «يك لايه رنگ پس از خشك شدن تنها به ضخامت يك دستمال كاغذي خواهد بود». سانتوس پيشنهاد مي‌كند كه براي نتيجه بهتر، رنگ را با غلطك ابري به كابينت بزنيد، سپس با يك قلم مو رنگ را پخش كرده و لايه‌اي يكنواخت ايجاد كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.